KARTA DAŃ

ZUPY

  1. Rosół Trzy Ptaki – 22 zł
    (bulion drobiowy na kurczaku, kaczce, gęsinie, makaron, warzywa)
  2. Flaki wołowe jak u cioci Zyty – 29 zł
    (Flaki wołowe, bulion wołowy, bulion drobiowy, cebula, marchewka, mąka, przyprawy, podane z pieczywem)
  3. Zupa dnia – 21 zł

SERY

  1. Camembert pieczony w cieście francuskim – 42 zł
    (Camembert, ciasto francuskie, sos żurawinowy, sałatka (mix sałat, pomidor, sos (oliwa z oliwek, syrop klonowy, sok z cytryny))

SAŁATKI

  1. Lekka sałatka z twarogiem wędzonym – 39 zł
    (Mix sałat, twaróg wędzony, pomidor, papryka, cebula, sos (oliwa z oliwek, syrop klonowy, sok z cytryny), sezam, sos żurawinowy)

DANIA GŁÓWNE MIĘSNE

  1. Filet z kurczaka panierowany – 42 zł
    (Filet z kurczaka, ser grana padano, frytki, Colesław)
  2. Konfitowana noga z kaczki – 52 zł
    (noga z kaczki, kluski śląskie, czerwona kapusta)
  3. Pierś z kaczki sous-vide – 54 zł
    (Pierś z kaczki, warzywa w tempurze z pieca (cukinia zielona, marchewka, papryka czerwona, fasolka szparagowa, mąka pszenna, skrobia), sos żurawinowy)
  4. Połowa pieczonej kaczki – 79 zł
    (kaczka, ziemniaki z pieca,czerwona kapusta)
  5. Ćwierć pieczonej kaczki – 49 zł
    (kaczka, ziemniaki z pieca,czerwona kapusta)
  6. Gęsie żołądki w sosie maślano-cebulowym – 44 zł
    (żołądki gęsie sous-vide, kluski śląskie,buraczki (gotowane buraki, jabłko, cebula, ogórek kiszony, miód), sos maślano-cebulowy)
  7. Wołowina po burgundzku – 58 zł
    (wołowina, bekon, cebula, marchewka, pieczarki, czosnek, czerwone wino, zioła, przyprawy, podana z kluskami śląskimi i brukselką)
  8. Goleń wołowa sous-vide – 58 zł
    (Goleń wołowa, ziemniaki z pieca, Colesław)
  9. Golonko wolno duszone w piwie – 54 zł
    (Golonko, chrzan, musztarda, pieczywo
    )
  10. Bigos z pieczywem – 29
    (kapusta kiszona, mięso wieprzowe, mięso wołowe, cebula, grzyby suszone, zioła, wino czerwone)
  11. Faszerowany pstrąg – 54 zł
    (pstrąg, farsz (chorizo, pomidor, papryka, cebula, ser mozzarella, zioła), frytki, sałatka winegret (mix sałat, pomidor, papryka, cebula, słonecznik, winegret, ser grana padano))
  12. Makrela w stylu śródziemnomorskim – 52 zł
    (Makrela pieczona, mąka pszenna, ser, warzywa w tempurze z pieca (cukinia zielona, papryka czerwona, marchewka, fasolka szparagowa, mąka pszenna, skrobia), sos gorgonzola)
  13. Pierogi z kaczki w rosole – 39 zł
  14. Pierogi ze szpinakiem, kozim serem i prażonymi migdałami – 34 zł
  15. Pierogi ukraińskie – 34 zł
  16. Kluski śląskie z sosem lub masłem – 19 zł

DLA DZIECI

  1. Kurczak panko – 25 zł
    (delikatny kurczak w panierce Panko podany z frytkami, pomidorem i ogórkiem)
  2. Rosół z makaronem i marchewką – 12 zł
  3. Dramstiki z kurczaka w zestawie – 25 zł
    (Pieczone podudzie z kurczaka z frytkami, pomidorem i ogórkiem)
  4. Frytki z ketchupem- 14 zł